header04

Tarieven

De kennismaking is kosteloos. Daarna bedraagt het uurtarief
voor familiemediation € 150,- exclusief btw. Arbeidsmediation kost
€ 180,- exclusief btw. De tijdsbesteding wordt transparant verantwoord.

kadertekst05

In de regel betaalt u elk de helft van de kosten. Hierover kunnen naar wens andere afspraken gemaakt worden. Bij arbeidsmediation neemt de werkgever de kosten vaak voor zijn rekening. Wie de rekening betaalt is van geen enkele invloed op de mediation.

 
Toevoeging van overheid bij beperkt inkomen

De kosten mogen nooit een belemmering vormen voor mediation. De overheid verstrekt onder bepaalde voorwaarden subsidie, als gebruik wordt gemaakt van mediation bij bijvoorbeeld een echtscheiding. Of u wel of niet in aanmerking komt voor deze subsidie is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Dit wordt van u beiden apart bekeken. Het kan voorkomen dat de een wel in aanmerking komt voor subsidie en de ander niet. Wanneer u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation betaalt u zelf alleen de eenmalige eigen bijdrage. Dit hangt af van de hoogte van uw inkomen. In sommige situaties worden zelfs de eigen bijdragen vergoed en zijn er voor u dus helemaal geen kosten.

Tijdens het kennismakingsgesprek kijk ik of u in aanmerking komt voor subsidie. Mocht dat zo zijn dan vraag ik deze voor u aan bij de Raad voor de Rechtsbijstand.